Nejnovější recenze ze sekce Pokosové pily
Ještě jsem nedostal
Funguje dobře, jen se musí srovnat úhel. Zatím splňuje očekávání. Pro domácí použití určitě dobrá volba.
Po předchozích zkušenostech jsem očekával stejnou úroveň provedení výrobku a tedy kvalitu. Pila bohužel nedokáže udělat pěkný, čistý, rovný řez ať řežu pomalu nebo rychle. Vždy vedu pilu klidně, nekroutím jí ani ji jinak stranově nenamáhám. Jedna strana řezu je i přesto vždy vyštípaná se stopami po kotouči v ploše řezu. Pravděpodobně není kotouč vodorovně s rovinou řezu. Pila nebyla originál zabalená, pravděpodobně ji již někdo vracel.
- Skvělá přesná pila
- Z výroby přesné nastavení úhlů
- Robustní konstrukce
- Laser se dá přesouvat na levou i pravou stranu kotouče
Velmi dobré dílenské zpracování, již z továrního nastavení řeže úhly naprosto přesně, prořez je pro moje potřeby velmi dobrý, čistý řez bez výrazných otřepů, dobře se mi vyřezávají zádlaby. Na časté přenášení je trochu těžší, ale kdo by měl takový úmysl, není problém dokoupit pojízdný stojan. Chybí LED osvětlení, které bych tu a tam upotřebil, nicméně to lze celkem snadno vyřešit jinak.
- Poměr cena/výkon
- Nutnost si s pilou trochu pohrát a nastavit vše potřebné, než začnete řezat.
- levný
- kvalita provedení odpovídá ceně
- při řezu pod úhlem nelze provést řez, protože koliduje upínací zařízení s motorem pily
- úhly na měrce jsou jen orientační a nesedí přesně
- aretační šrouby nedrží pevně
Tento produkt bych si již nikdy znovu nekoupil. Pokud potřebujete provést pár řezů tak asi stačí, ale na nějaký větší projekt s tímto strojem rozhodně neklapne ..
- vypadá velice pěkně a masivně
- obrovská výhoda je opravdu v její skladnosti díky posuvu dopředu
- šikovná aretace řezaných úhlů
- velký prořez, skoro 10 cm
- nešel seřídit laser rovnoběžně s řezem
- nešla seřídit kolmost řezu
- absolutně k ničemu sáček na piliny
- motor má velký výkon a bez soft-startu to vyhazovalo jistič
- základní deska letěla o 2 mm
- ucpávalo se pilinami vodítko na pokos
Rozhodoval jsem se mezi touto pilou a Metabo KGS 254 M což je v podstatě parametry velmi podobná pila a hlavní rozdíl je v podstatě jen v posuvu pokosovky. Pro tuto pilu jsem se rozhodl nakonec právě na základě posuvu dopředu a pak taky proto že se mi prostě líbila o něco víc. Rovnou upozorňuji že jsem se seřizováním a zkoušením strávil celý den protože jsem si myslel že někde dělám chybu já ale nebylo tomu tak. V první řadě jsem musel jet pro Céčkovej jistič protože B mi to vyhazovalo ale budiž, přece jen je to silný motor bez rozběhu. V další řadě nešel seřídit laser tak aby svítil přesně po celé délce řezu, dal se s bídou seřídit tak aby svítil na začátek řezu ale s tím by se ještě dalo pracovat, dalo by se zvyknout i když mě to vadilo. Za další byla základní deska o 2 mm výš než ty boční podpěrné desky což znemožňovalo použít svěrku která po dotažení materiál přizvedla v místě řezu a tudíž pak neseděl úhel řezu ale budiž stejně tu svěrku nevyužívám a přidržím si to rukou. Za další odsávání pilin je opravdu k ničemu a do sběrného pytlíku to pochytá s bídou 20% a tím pádem se zanáší drážka pro nastavení pokosu a nelze pak nastavit pokos na doraz, tudíž 45° a musí se nejdřív drátkem vyčistit drážka aby to zase šlo což je velice otravné ale budiž. Poslední kapka pro mě ale byla když jsem za boha nemohl seřídit kolmost řezu až jsem nakonec přišel na to že celé to opěrné pravítko je prohnuté do luku o cca 2mm a tudíž to jiný úhel řízlo při opření materiálu o celé pravítko (přeříznutí delšího materiálu) a jiný úhel při odříznutí materiálu kdy se opřete jen o půlku pravítka. Nevím zda šlo jen o tento jeden "páteční" kus nebo jsou takové všechny ale pilu jsem vrátil, zajel do OBI, koupil Metabo na které jsem nemusel ani hrábnout protože tak jak bylo nastavené z výroby to perfektně sedělo takže to je má zkušenost s touto pilou nebo alespoň s tímto konkrétním kusem.
- hranol 10x10 bez problému
- hmotnost přijatelná, ke své velikosti
- přenositelnost velmi dobrá, dobře umístěné úchyty
- převod řemenenem (ozubené převody prý často odchází pravil
- servizák)
- dříve jsem si půjčoval M....o, teď jsem si pořídil toto a jsem příjemně překvapen, dobře se mi s ní dělá, ale jsem jen hobbík
proste spokojenost
Metabo KGS 216 M 690827000
Registrovaný uživatel
Přidáno: 1. července 2022
(naposledy upraveno 4. července 2022)
- Dostačující pila
- Pokud je stůl u zdi je potřeba vzdálenost min. 75cm od zdi. (za to jsem dal o 10% míň) Asi chtějí prodat tu za 18 000,-
- Mohl být dodáván i s kotoučem o více zubech, nechápu proč dali 2 stejné.
Sice nemá softstart povolný rozběh, ale kolem 200,- jde dodělat. (hledat na youtube a jde to udělat tak, že se nepřijde o záruku).
Musím opravdu říct, že s tím Softstartem je to paráda. Utahovat svěrku je potřeba s citem, může dojít k prasknutí trubky. Pytlík chytá cca 3/4 pilin, takže celkem dobrý.
- Jsem spokojen
- Malý, lehký stroj
- Výhodnácena a rychlost dodání
- Laser
- Je potřeba doštelovat
Pilu je potřeba před prvním ostrým používáním doštelovat a trošku přenastavit. Jinak se zdá fajn, ale zatím brzo na velké hodnocení, je používána krátce a jen párkrát.
ještě jsem ji nepoužil
- ,
Reakce obchodu ONLINESHOP.cz
děkujeme za Vaši recenzi produktu a budeme se těšit
na Vaše další nákupy.
Přejeme pěkný den.
ONLINESHOP.CZ
Pila PZKS 2000 B2 je šikovný pomocník, který má však své nedostatky:
1. Výměna pilového kotouče: Uvolnění připevňovacího šroubu krytu (č. 5a) křížovým šroubovákem byl téměř neřešitelný problém.
2. Sběrný sáček na piliny: Je pouze na ozdobu, piliny jsou všude okolo, v sáčku ale ne.
3. Pila je vybavena 2 upínacími zařízeními (č. 7), to pravé se nedá použít při rovných řezech (naráží do něho motor), pouze při pokosovém řezu s velkým úhlem.
4. Uhlíkové kartáče: Nejsou přiloženy náhradní, v návodu nejsou pro případnou objednávku specifikovány.
Zatím jsem měl málo času na jeho posouzení.
- Super, na to domácí kutilství výborná věc.
- Koupil jsem rovnou 80 zubej kotoouč na hladší řezy
Zobrazuji 441 - 460 ze 500 recenzí « Předchozí 1...21 22 [ 23 ] 24 25 Další »